Sökmotoroptimering

Google avslöjar en ny sökalgoritm

Dagen innan firandet av Google’s 15-årsdag återgick Google till samma position som dom hade när allting bokstavligen startade.

I garaget där Larry Page och Sergey Brin huserade när världens största sökmotorföretag skapades så annonserade Google igår, en handfull nya uppdateringar till företagets sökfunktioner och en stor uppdatering i sökalgoritmen som Google kallar för ”Hummingbird.” Den nya algoritmen påstås ha effekt på 90% av alla sökningar och har enligt Amit Singhal på Google att den funnits på plats i en månad nu.

Den nya algoritmen är menad att ge bättre stöd för längre och mer avancerade sökningar istället för enstaka ord. Google arbetar med att inrymma frågor på samma sätt som man gör när man verbalt frågar någon på Internet (exempelvis e.g. “Berätta för mig om en impressionistkonstnär”)

Hummingbird är företagets mest signifikanta algoritmuppdatering sedan Google ändrade till ”Caffeine-uppdateringen” 2010 säger Singhal.

Google visade också upp ner avancerade röstsökningar i vilken du kan tala in sökfråga i din dator, mobil eller surfplatta och få svaret till dig. Röstintegrationen kommer att bli ett fundamentalt sätt att bygga framtida interagerande mellan olika enheter säger Singhal. Användare kan exempelvis fråga Google om att jämföra två saker, generera låtlista från en speciell artist eller samla upp statistik om Eiffeltornet och få det uppläst. Detta är väl ett nödvändigt steg eftersom Googles glasögon utvecklas.

röststyrdseo

Om man tar Eiffeltornet som exempel så räcker det att säga ordet en gång i en serie av ord och sökresultatet kommer att komma ihåg innehållet.

Google berättar också att det kommer en uppdaterad app för iOS snart.  Den nya appen kommer att ge användare ett tydligare sätt att se sina kalendrar med mera från appens startsida och påminnelser kommer att kunna föras över mellan iOS och Androidenheter.

 

 

 

hans-sandblom
Hans Sandblom Google+

Du kanske också gillar...