Sökmotoroptimering

Kan Google indexera allt på er hemsida?

Kan google indexera allt

I Google Search Console kan du testa att hämta webbplatsen som Google skulle ha gjort. Du får en rapport över blockerade resurser och numera ser du även allvarlighetsgraden” på dessa. Mycket användbart!

Rapporten du som webbmaster inte vill missa – nu har den förbättrats

 

Som webbmaster vill du säkert att Google ska kunna återge och indexera sidorna på din webbplats så bra som möjligt. I Google Search Console (tidigare Webmaster Tools) har du en funktion som heter Hämta som Google. Den här funktionen rekommenderas för att hitta genomsökningsfel på din webbplats  och nu finns även en ny rapport som allvarhetsgraden för varje blockerad resurs.

Med Hämta som Google kan du testa hur Google söker igenom och/eller renderar en webbadress på din webbplats.  Verktyget simulerar dessa processer och genomsökning samt rendering sker på samma sätt som Google gör normalt. Väljer du Hämta och rendera kan du se två renderingar i form av skärmdumpar:

 

  • Hur sidan skulle ha sett ut för Googlebot
  • Hur sidan skulle sett ut för användaren

Den nya rapporten graderar allvaret i blockerade resurser

Du använder Hämta som Google för att se om Googlebot kommer åt en viss sida på din webbplats och du får en rapport över sidans eventuella blockerade resurser. Resurser kan ofta vara bilder, CSS-filer eller Javascript. Den nya rapporten har en kolumn som visar om allvarlighetsgraden är Låg, Medelhög eller Hög. Du vill förstås att allvarlighetsgraden ska vara ingen eller låg.

Google rekommenderar att inte ha blockerat innehåll, då det kan försämra din SEO. När Google inte kan genomsöka och få information om din webbplats, så missar Google Sök delar som är relevanta för sökfrågor för vilka din webbplats borde visats i sökresultat.

Det blir dessutom svårare att förstå ditt innehåll om Google inte kan rendera sidorna eftersom information layouten saknas. Detta försämrar också din position i sökresultaten på Google.

Som tur är går resurserna att avblockera och du får instruktioner om hur du löser problemen genom att klicka dig ner på en djupare nivå i var och en av dessa resurser.

Google har ju under en längre tid bett webbmasters att inte blockera resurser på webbplatser. För att förstå webbplatsens innehåll och hur den ser ut för användaren, behöver Google mer och mer tillgång till resurserna och detta är enbart något som gynnar dig om du vill ha mer trafik till webbplatsen

Du kanske också gillar...