Sökmotoroptimering

Nytt sätt att se manuell granskning av ”spamlänkar” i Webmaster Tools

Google skriver:
Vi strävar efter att få bort spam från sökresultaten. Detta inkluderar förbättring av våra webspamalgoritmer samtidigt som vi vi genomför manuella kontroller Manuell granskning av ”spamlänkar” i Webmaster Toolsför att finna spamlänkar som strider mot våra riktlinjer. Många webmasters vill se om deras hemsida påverkats av en manuell granskning så idag introducerar vi en ny funktion som borde underlätta. Den manuella granskningen är synlig i Webmaster Tools som visar informationen om vilka åtgärder som rekommenderas av en manuell granskning av vårt webspam team som har direkt påverkan av sökresultaten. För att kontrollera detta går man till Webmaster Tools och klickar på “Manuella Åtgärder” länken under ”Söktrafik”.

Eventuellt finner ni ett meddelande som säger ”Inga manuella åtgärder mot skräpinnehåll hittades.” En nyligen genomförd analys visar att under 2% av domäner vi sett har manuellt tagits bort baserat på webbspam. Om du ser meddelandet ovan så har inte er hemsida någon manuell borttagning eller degradering på grund av webspam.

Om er hemsida har en liten påverkan av spamlänkar så är det säkert så att vi redan meddelat i Webmaster Tools men nu kan ni smatidigt kontrollera mot vårt interna webspam-system. Så här kan det se ut om Google har vidtagit några manuella åtgärder på en specifik sektion ev en site ”Användargenenerat Spam”:

I detta hypotetiska exempel så är det inte en ”sitewide” varning utan en particell varning. En particell matchning innebär att åtgärder tagits mot en specifik sektion av hemsidan. I detta fall har webmastern problem med att andra personer lämnar spam på mattcutts.com/forum/. Genom att åtgärda detta ganska vanliga problem hjälper inte bara hans forum att ranka igen utan även användarupplevelsen för användarna. Genom att klicka på ”Läs mer” så erbjuds resurser för felsökning.

Så snart man korrigerat varningarna för Googles ”quality guidelines”, så är nästa steg att göra en omprövning. Med detta nya verktyget kommer det att bli lättare och en mer strömlinjeformad omprövningsprocess. När man nu besöker omprövningssidan kan man kontrollera sin hemsida utifrån manuella åtgärder och göra en omprövning endast om det är en manuell varning. Om det finns en manuell varning så kan man direkt göra en omprövning efter att ågärder tagits.

Vi hoppas att det säkerställer önskemålet som många webmasters önskat och att de flesta inte har något att oroa sig för. För den lilla klick hemsidor som har verkliga spamproblem hoppas vi att denna nya informationen hjälper felsökningen.

Det kan fortfarande ta några dagar innan funktionen är tillgänglig för alla.

hans-sandblom

Hans Sandblom på Google+

Du kanske också gillar...